Vandreture i Thy – lange ruter

Vandreture i Thy – lange ruter er vandreture på mellem 6 og 13,5 km rundt om i Thy, som giver alle mulighed for at opdage noget af den enestående natur i Thy til fods.

Vandreture i thy - lange ruter - plakat

Naturen i Thy er unik og derfor også oplagt til vandreture. Om man er til korte eller lange vandreture er der her i Thy noget for enhver.

I Thy finder man Danmarks mest øde område, der i dag har status som nationalpark.

Her kan man gå kilometervis hen over marehalm, sand og klitter uden at møde et eneste menneske. Roen og de smukke billeder er en lise for sjælen.

Rødbrofælled turen - vandreture i Thy - lange ruter
Rødbrofælled

Nationalpark Thy indeholder en myriade af veje og stier, som kan føre den vandrende gennem forskellige varierede og storslåede landskaber. Området giver både mulighed for at vandre i skove, på heder, i klitter samt på fortidens kridtøer.

Og der er både noget at komme efter for de besøgende, som foretrækker en kortere tur på en afmærket rute, og for de mere erfarne vandrere, som har lyst til at opleve det øde landskab til fods.

Røde Næse ruten -vandreture i Thy - lange ruter
Sorte Næse

Uden for Nationalpark Thy er der også muligheder for unikke oplevelser for den vandrende.

Her kan man blandt andet opleve historien med en vandretur blandt oldtidshøjene på Ydby Hede eller mærke suset fra kæmpemøllernes vinger på ruten ved Østerild Testcenter. 

Naturen og menneskerne har flere steder skabt flotte udsigtspunkter, hvor vandrere kan stoppe og nyde synet ud over enorme områder. 

Opdag mere

Opdag vandreture i Thy – lange ruter

Opdag flere vandreture

Vandreture i Thy – lange ruter folder

Hent folder