Hurup

Hurup er Sydthy’s hovedstad, og det perfekte sted for en hyggelig shoppingtur for hele familien i byens over 50 butikker. Den dejlige gågade indbyder til en shoppingtur og om sommeren er der torvedag hver mandag, hvor man næsten trænges om pladsen på gågaden.

Hurup plakat A3

Hurup er den næststørste by i Thy. Byens historie er dog ikke lang, men til gengæld kan byen prale af en forrygende udvikling. Sidst i 1800-tallet var her kun en ydmyg samling småhuse, men i 1882 kom jernbanen! Den blev anlagt med stationsbygning i Hurup, og herefter er byen vokset med stormskridt.

Byens vartegn, Teutoner Støtten, blev indviet i 1984 og er en syv meter høj stentøjssøjle i klar blå keramik med halvmånetegn og ord lavet af Erik Nyholm.

I den fine bypark og ved Sydthy Kur- og Svømmebad findes der flotte træskulpturer. I svømmebadet kan man rigtigt blive forkælet. Her findes bl.a. et stort nyt wellness- og kurbad, samt romersk og egyptisk bad. Desuden er der naturligvis også svømmebad, hvor børnene kan muntre sig med bl.a. vipper og en vandrutschebane.

Lige rundt om hjørnet byder Heltborg, Doverodde og Ydby Hede på historie og kunst fra øverste hylde. Mens der i Ashøje lige vest for Hurup gemmer sig både et udsigtstårn og en trold.

Opdag:

Hurup folder: