Thisted

Thisted er en spændende og dynamisk handelsby, der ligger smukt ved Limfjorden og tæt på Danmarks første nationalpark i Thy. Det er den største by i Thy

Thisted plakat A3

Den gamle købstad ligger helt ud til Limfjorden, og har en lang tradition med lokale smagsoplevelser.

Byen er hjemsted for det lokale Thisted Bryghus, der tre år i træk (2015-17) er kåret som “Årets Danske Bryggeri” af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Du kan i løbet af året komme på rundvisning på bryghuset, hvor det er muligt at få fortællinger om bryggeriets historie.

Thisted Bryghus

Byen byder på mange andre lokale specialiteter, som is og bolsjer, der fremstilles på gammeldags manér.

I centrum kan du gå på opdagelse i de hyggelige gader, og se nærmere på byens smukke og gamle rådhus, der i dag er fredet.

Tæt ved lystbådehavnen skuer statuen af Thisted-pigen ud over vandet. 

Thisted Pigen

J.P. Jacobsen regnes for én af Danmarks mest betydningsfulde forfattere. Han er født og opvokset her og på grund af tuberkulose levede han en stor del af sine sidste tolv år hos forældrene, hvor han døde i 1885 – kun 38 år gammel. Du finder J.P. Jacobsens hus og gravsted lige ved bymidten.

J. P. Jacobsens gravsted

Tæt på bymidten ligger også anlægget Christiansgave fra 1821, hvor der er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. I tilknytning til Christiansgave finder du Thisted Lilleby, som er et kulturhistorisk minde af bymidten anno 1950.

Thisted Lilleby

I løbet af sommeren danner Store Torv rammen om en livlig torvehandel. 

Hvert år bliver der i uge 37 afholdt Limfjorden Rundt, der er Nordens største træskibssejlads. Sejladsen kommer forbi byen, hvor der foregår masser af aktiviteter i bybilledet.

En anden stor begivenhed er Thy Rock, som er en 2-dages musikfestival, der afholdes hvert år den sidste weekend i juni med flere end 10.000 gæster.

Opdag mere

Opdag

Thisted folder