Hanstholm

I det yderste hjørne af Thy, på spidsen af Nordvestjylland, finder man Hanstholm. 

Hanstholm plakat A3

En af Danmarks største erhvervsfiskerihavne og en moderne industri- og handelsby, der med sin beliggenhed ud til det åbne hav er indbegrebet af det barske, majestætiske klima i vest. En by, der byder på hav, havn og historie.

Hanstholm byder på et livligt havnemiljø, der blandt andet rummer Danmarks største fiskeriauktion, hvor købelystne erhvervskunder smider om sig med bud.

Hanstholm Havn
Hanstholm Havn

Auktionener et besøg værd og man bliver let imponeret af de store forhold og den hurtige, effektive forretningsgang.

Havnen, der utvivlsomt er byens pulserende hjerte, er et godt sted for en spadseretur, hvis man har god tid. Her er frisk luft, god udsigt, rare fiskere og en travlhed, der ellers kun mærkes i større handelsbyer.

Hanstholm Fyr
Hanstholm Fyr

Det prægtige Hanstholm Fyr tårner sig 65 meter op i landskabet og skuer uhindret ud over det vide Vesterhav. Besøg fyret, nyd den storslåede udsigt – også over Nationalpark Thy – og spis den medbragte madpakke i fredelige omgivelser.

På det historiske Museumscenter Hanstholm lukkes man ind i tiden under 2. verdenskrig, hvor tyskerne byggede bunkere langs den jyske vestkyst for at beskytte mod fjendens invasion.

Bunkermuseum
Bunkermuseum Hanstholm

Her kan man opleve resterne af Nordeuropas største befæstningsanlæg, der rummer velbevarede bunkere, enkelte kanoner og en imponerende kanonbrønd.

Vigsø Batteri

Ved Vigsø lige lidt mod nord finder man Vigsø Batteri. Bunkerne er kendt fra “Olsenbanden i Jylland”. Den ene bunker her, udgjorde i filmen indgangen til bunkerkomplekset ”246/312-3”.

Lige syd for byen ligger Hanstholm Vildtreservat, der er Danmarks største samlede naturfredning på cirka 65 km². Det er et storslået landskab med udstrakte klitheder ud til Vesterhavet. Der lever op mod 500 krondyr i reservatet.

Hanstholm Vildtreservat

Fra toppen af Isbjerg i den sydlige ende af reservatet har man et fuldstændigt frit udsyn over den samlede klithede. Her står man 56 meter over havets overflade.

Kilde: Feriepartner Thy

Opdag

Hanstholm folder