Vandreture i Thy

Thy byder på fantastiske vandreture i den storeslået natur og helt unikke oplevelser langs de mange vandrestier.  Uanset om man er til korte eller lange vandreture er der i Thy noget for enhver.

I Thy finder man Danmarks mest øde område, der i dag har status som nationalpark. Her kan man gå kilometervis hen over marehalm, sand og klitter uden at møde et eneste menneske. Roen og de smukke billeder er en lise for sjælen.

Penbjergruten - Vandreture i Thy lange ruter
Penbjerg ruten

Nationalpark Thy indeholder en myriade af veje og stier, som kan føre den vandrende gennem forskellige varierede og storslåede landskaber. 

Området giver både mulighed for at vandre i skove, på heder, i klitter samt på fortidens kridtøer. 

Langsanderuten
Langsanderuten

Og der er både noget at komme efter for de besøgende, som foretrækker en kortere tur på en afmærket rute, og for de mere erfarne vandrere, som har lyst til at opleve det øde landskab til fods.

Skyum Bjerge rundturen - Vandreture i Thy - korte ruter
Skyum Bjerge rundturen

Uden for Nationalpark Thy er der også muligheder for unikke oplevelser for den vandrende. Her kan man blandt andet gå igennem bakket Limfjords landskab, opleve historien med en vandretur blandt oldtidshøjene på Ydby Hede eller mærke suset fra kæmpemøllernes vinger på ruten ved Østerild Testcenter. 

Ydby Hede

TRIT – Turen Rundt I Thy er en uofficiel vandrerute rundt i hele Thy, som binder hele Thy sammen. Det er en mulighed for at opleve den fantastiske og unikke natur i Thy på helt tæt hold.

Ruten er opdelt i Sydruten på 144 km og Nordruten på 115 km med hver især start og slut i Thisted ved Turisthuset. Der er et mellemstykke på 20,8 km, som forbinder de to ruter, så den samlede længde er på 245 km, hvis man vælger at gå hele ruten i et stræk.

TRIT - vandreture i Thy
TRIT – Turen Rundt I Thy

Opdag mere

Opdag vandreture i Thy