TRIT – Turen Rundt I Thy

TRIT er en vandrerute rundt i Thy, som binder hele Thy sammen. 

TRIT er en mulighed for at opleve den fantastiske natur i Thy på helt tæt hold.

TRIT går blandt meget andet forbi:

Ask fra Ashøj, Nationalpark Thy, Stenbjerg Landingsplads, Cold Hawaii, Cold Hawaii Inland, Bunkermuseum Hanstholm, Bulbjerg, Vejlerne og naturligvis masser af noget af den mest fantastiske natur i Danmark.

Ruten på TRIT

TRIT følger hovedsaglig National cykelrute 12 og Vestkyststien, Agger – Bulbjerg, men har også afstikkere. Den forbinder den de to i den nordøstlige del af Thy og former dermed en sammenhængende rute, hvor man ender det samme sted, som man startede.

Ruten er opdelt i Sydruten på 144 km og Nordruten på 115 km med hver især start og slut i Thisted ved stationen. Der er et mellemstykke på 20,8 km, som forbinder de to ruter, så den samlede længde er på 245 km, hvis man vælger at gå hele ruten i et stræk.

TRIT ruten
Klik for interaktivt kort

Ruten kan man selvfølgelig selv tilpasse, alt efter hvad man ønsker af antal og længde på etaper, samt overnatningsmuligheder m.v. Det er også muligt at starte der, hvor man synes, det passer bedst.

TRIT løber, hvor det er muligt, på skovveje og stier, men en del af turen er på mindre landeveje, fortove eller cykelstier. 

Der arbejdes på at gøre det muligt at sejle stykket fra Thisted til Doverodde og fra Amtoft til Thisted i kano eller kajak.

Ruten er IKKE en officiel rute og er derfor IKKE selvstændigt afmærket.

Sydruten
Start – Thisted Station
Dag 1Villerslev shelters22,7 km
Dag 2Doverodde vandshelter18,7 km
Dag 3Kulhuset Krik shelters24,8 km
Dag 4Lyngby Redningsstation20,1 km
Dag 5Tvorup Vest shelter20,1 km
Dag 6Vandet Klitplantage shelter25,8 km
Dag 7 sydThisted Station12,2 km
I alt Sydruten144 km
Mellemstykke Syd-Nord
Fortsæt fra – Vandet Klitplantage shelter
Dag 7Tved shelter20,8 km
I alt hele TRIT245 km
Nordruten
Start – Station
Dag 7 nordTved shelter21,1 km
Dag 8Vigsø Krægpøt shelter20,6 km
Dag 9Søerne i Nørklit shelter 24,9 km
Dag 10Amtoft Havn vandshelter25 km
Dag 11Thisted Station21,9 km
I alt Nordruten115 km

Overnatning

Ruten på TRIT er lagt, så at den vandrende får set så mange interessante steder i Thy som muligt, samt at der til slut på hver etape er mulighed for gratis eller billig overnatning i form af shelters eller hostels. Der er på eller ved ruten også rig mulighed for at overnatte på hoteller, campingpladser eller B&B. 

Shelterne til slut på etaperne er typisk mindre shelters med plads til 4-5 personer uden mulighed for at reserverer dem, så man bør være forberedt på alternative overnatningsmuligheder, hvis de allerede er optaget, når man ankommer.

Det koster for nogle shelters et mindre beløb at benytte dem. 

Mad og drikke

Der er på eller tæt på ruten mulighed for at købe madvare næsten hver dag .  Det er en god ide at sørge for at planlægge indkøbene, da der kan være langt fra shelterne til nærmeste indkøbsmulighed.

Der er ved de fleste kirker mulighed for at tanke frisk drikkevand.