Trolden Ask fra Ashøj

Tag familien med på troldejagt efter trolden Ask fra Ashøj, der gemmer sig i en skoven ved Hurup i Thy.

Ask fra Ashøj - Hurup

Oppe ved højen Ashøj, der er med sine 93 meter er Thys højeste punkt, gemmer der sig en trold i skoven.

På et hemmeligt sted, midt i en lysning, sidder trolden Ask fra Ashøj med en sten i den ene hånd og en pind i den anden.

Trolden Ask fra Ashøj - Hurup

Gennem en skattejagt af spor i skoven, kan man finde frem til, hvor Ask sidder. Særligt for familier med lidt større børn, er skattejagten i det grønne en sjov aktivitet.

Og den eventyrlige træskabning fungerer ikke bare som mål for en tur i det grønne, men er også beregnet til at klatre på.

Trolden Ask fra Ashøj - Hurup

Den præcise lokation og skattekortet dertil finder man på Trollmap.

Trolden skal både lokke gæster og lokale ud og opleve den smukke natur, som også er en del af Thy og helt særlig fint, selvom det ikke er en del af Nationalpark Thy. 

Trolden Ask fra Ashøj skabt af Thomas Dambo

Den internationale anerkendte kunstner Thomas Dambo har bygget trolde af genbrugstræ over hele verden. 

Ask er den ottende trold i en række af 10, som han opførte i Danmark i 2020. Den er en del af Den Store Troldefolkefest og  er den hidtil største trold i Danmark.

Trolden repræsenterer naturens kræfter. “Hvis du behandler naturen dårligt, så kommer troldene og banker dig, spiser dine børn eller dræber din hamster. Men hvis du opfører dig ordentligt, kan det være, at den hjælper dig med at bygge en rede, komme op i et træ eller over bækken”, siger Thomas Dambo. 

Trolden Ask fra Ashøj - Hurup

Ask fra Ashøj er bygget af lokale, frivillige kræfter fra Thy. Den er opført af genbrugsmaterialer fra en lokal trappeproducent og sten fra havnebyggeriet i Hanstholm.

Opdag mere 


Hurup