Den Blå Løber – Cold Hawaii Inland

Den Blå Løber er en stiforbindelser i Thisted by, der som et aktivitetsbånd inviterer til rekreative ophold og har nedgange til vandet langs ruten. Den forbinder de tre Cold Hawaii Inland spots i Thisted – Synopal, Søbadet og Dragsbæk.

På ruten har man hele tiden fjorden ved sin side. Og ud over det smukke blå, møder man den grønne skov og bakkerne i Eshøj, Thisteds byliv og skrænterne ved Silstrup.

Den Blå Løber inviterer til ture, der både indeholder byens pulserende liv, lyde og dufte og den landskabelige ro, eftertænksomhed og fordybelse.

Den blå løber skitse

Hele ruten kan opleves nu, og på store dele af ruten er der allerede skabt fede opholdssteder.

Strækningen: Den landskabelige sti

Der er ikke foretaget ændringer på denne del af ruten. Strækningen er for de ”terrængående” med en dejlig gåtur langs stranden og stejle skrænter.

Den landskabelige sti

Strækningen Kystvejen, Dragsbæk – Sydhavnen

Strækningen går langs Thisted Kystvej og er en super populær gåtur for Thisted-boerne. Strækningen står spritny med to nedgange, fire balkoner og en kombineret balkon og nedgang.

Tiltagene giver adgang helt ned til vandet, så man kan lade hunden bade, sætte fødderne i vand og nyde udsigten med en god bog. Alle steder er der bænke og belysning og med tiden vokser beplantningen til og skaber små oaser fra trafikken på Thisteds måske smukkeste strækning.

Kystvejen

Strækningen Sydhavnen – Synopal Havn

Strækningen ved Østbyen
Strækning: Sydhavnen til Strandvejen

Her lægger Den blå løber sin rute ind gennem Thisted By, langs med inderhavnen. Alle kan gå strækningen, som den er i dag, men der er endnu ikke lavet nye tiltag på ruten. Følges den blå streg, der er markeret på asfalten igennem byen, og så er man på rette vej.

Strækning: Sti forbi slagteriet Tican via Strandvejen

Siden december 2020 har der været stiforbindelse mellem Thisted centrum og Thisted østby forbi Tican via den lukkede Strandvejen.

Strækning: Rensningsanlægget – Thisted Camping

På strækningen er der opsat Inland-belysning, bænke og skraldespande, men lige om lidt bliver det endnu vildere. Ved vandet foran Thisted camping er der i gang med at blive etablere en ny badebro med trapper, tribuner og ramper.

Trapperne skaber direkte adgang fra Iversensvej, tribunerne skaber rekreative opholdsmuligheder mod syd med udsigt over fjorden, og ramperne skaber adgang til vandet for alle. Broen ender i en flydeplatform, der følger vandstanden. Ud over badebroen kommer der også en nedgang på strækningen langs Strandstien.

Det bliver klar til brug til foråret 2022.

Strækning: Thisted Camping til Synopal Havn

Denne delstrækning blev udført som den første del af Den blå løber og bliver flittigt brugt. Den tidligere stenmelssti er nu belagt med børstede betonfliser, og Inland-belysningen guider dig langs skrænten i den mørke tid.

Strækning: Synopal Havn – Eshøj

Lige som ved Silstrup Hoved, er der heller ikke på denne del af ruten foretaget ændringer endnu. Strækningen er igen for de ”terrængående” med en dejlig gåtur langs stranden, hvor der er rig mulighed for at finde fossiler, især søpindsvin.

I Eshøj er der shelters, bål- og grillplads og den skønneste løvskov helt ned til fjorden. Det er også muligt at tage denne del af den rekreative rute langs småvejene, der fører til Eshøj, hvis man fx har barnevognen med.

Den landskabelige sti 2

Adresse

Fra (Eshøj) Synopal til Dragsbæk (Silstrup Hoved) langs fjorden

→Dragsbæk