Bunkermuseum Hanstholm

På det ca. 100.000 m2 store område ved Bunkermuseum Hanstholm kommer man helt tæt på 2. Verdenskrig i den stærkeste tyske fæstning i Danmark.

Bunkermuseum Hanstholm

Museets enorme bunker var hjem for 90 tyske soldater, men rummede også en af de enorme 38 cm-kanoner. Museumsbunkeren har et samlet areal på ca. 3000 m2, og er dermed en af de største bunkere tyskerne byggede i Danmark.

I midten af museumsbunkeren stod en af de fire 38 cm kanoner, som udgjorde det tyske kystbatteri “Hanstholm II”. Den store kanon er ikke bevaret, men en del af bunkerens rum er restaureret og ført tilbage til deres oprindelige udseende med originalt udstyr.

I de øvrige rum findes udstillinger, som belyser forskellige sider af befæstningsanlæggenes historie.

I museets moderne udstillingsbygning, Dokumentationscentret, er der spændende udstillinger om de mennesker, som levede i og omkring bunkerne samt om de våben, der blev brugt i ”Atlantvoldens” bunkere. 

Bunkermuseum Hanstholm ligger placeret i noget af Danmarks smukkeste natur på kanten af Vesterhavet og Nationalpark Thy. Det unikke frilandsmuseum omkring museumsbunkeren og bunkermuseet dækker ca. 100.000 m2 og udgør den vestlige halvdel af det tyske 38 cm-batteri.

Bunkermuseum Hanstholm

I museumsområdet kan man se en del af de forskellige bunkere, som er frilagt i denne del af batteriet. Husk lommelygten!

Hele sommeren kan man køre med det gamle ammunitionstog, som kører gennem nogle af de store bunkere i det store frilandsmuseum på den retablerede bane på 1,2 km. Bemærk, at toget ikke kører året rundt!

Opdag mere

Hanstholm Havn